Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven kouluilta hyvät arvosanat kouluruoalle ja siisteydelle

28.2.2024

Siilinjärven ala- ja yläkouluilla toteutettiin syksyllä 2023 Siilinjärven kunnan ruoka- ja puhtauspalveluiden asiakastyytyväisyyskysely.

Ruokapalvelut valmistavat Siilinjärvellä yhden koulupäivän aikana noin 6000 lounasta, kun mukaan lasketaan myös henkilökuntaruokailu. Lisäksi päiväkodeissa tarjotaan aamu- ja välipaloja.

Alakouluilta asiakastyytyväisyyskyselyyn tuli lähes 900 vastausta. Ruoan maistuvuudelle vastaajat antoivat keskiarvoksi arvosanan 3,5 (asteikko 5 erittäin hyvä – 1 huono). Ruokalistan monipuolisuuden arvosana oli 3,9 ja keittiöhenkilökunnan ystävällisyys sekä palveluhenkisyys 4,3.

Vastaajista 79 prosenttia koki saavansa riittävästi tietoa aterioiden sisällöstä. Toiveruokapäivän äänestyksessä suosikiksi alakouluilla nousi jauhelihakebakot ja lohkoperunat.

Koulun siisteydelle yleisarvosana vastaajilta oli 4,0.

Yläkoulujen puolelta kyselyyn tuli 244 vastausta. Vastaajista 85 prosenttia koki saavansa riittävästi tietoa aterian sisällöstä.  Yläkouluilla ja lukioissa päivittäin tarjolla olevan kasvisruokavaihtoehdon kertoi ottavansa päivittäin 6,6 %, kerran viikossa 9,4 % ja harvemmin 87,7 %. Listalle ei toivota lisää kasvisruokia.

Koulunruoan syö kaikkina koulupäivinä 65 % vastaajista. Mikäli ruoka jätettiin syömättä, suurimmaksi syyksi vastaajat kertoivat sen, ettei päivän ruoka miellytä. Vastaajista 65 % kertoi, ettei lautaselle jää ruokaa. Yleisarvosana kouluruoalle oli yläkouluilla keskiarvoltaan 3,2.

Yläkouluilla toiveruokakysely tehtiin syksyllä 2023 ja seuraavan kerran toiveruokaa tarjotaan syksyllä 2024.

Koulun siisteydestä yläkoululaiset antoivat yleisarvosanan 3,1.

Asiakastyytyväisyyskyselyn ja palautteiden perusteella kouluille tuodaan ruokalinjastojen yhteyteen mausteteline, jossa on tarjolla muutamia maustesekoituksia.

Asiakastyytyväisyyskyselyn tarkemmat tulokset nähtävissä täältä. Tuloksissa näkyvillä punaisella värillä myös viime vuoden asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia.