Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven kunnalle ilmasto-ohjelma

3.3.2020

Siilinjärven kunnalle laaditaan ilmasto-ohjelma Kestävän energiankäytön, materiaalitehokkuuden ja ilmaston seudullinen toimintasuunnitelma (KESTO) -hankkeessa vuosina 2020 – 2021. Ilmasto-ohjelmassa asetetaan tavoitteet kunnan ilmastotyölle ja laaditaan konkreettiset toimenpiteet ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi sekä mittarit niiden seuraamiselle.

KESTO-hankkeessa on Siilinjärven lisäksi mukana useita Pohjois-Savon kuntia (Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus, Iisalmi, Lapinlahti ja Kiuruvesi).  Hankkeessa valmistellaan mittareita sekä luodaan kuntiin yhteinen toimintatapa seurata ilmastovaikutuksia. Tavoitteena on seurata kuntien energia- ja materiaalitehokkuutta sekä ilmastopäästöjen vähentämiseen tähtäävien toimien taloudellisuutta ja vaikuttavuutta.

Hankkeen kärkiteemoja ovat
1) energiansäästö, uusiutuvien energiamuotojen lisääminen kunnissa sekä liikkumisen uudet ratkaisut alueella ja
2) kierrätyksen ja materiaalitehokkuuden parantaminen alueella sekä erilaiset pilotoinnit uusien kierrätyspalveluiden saamiseksi ja kierrätyksen tehostamiseksi alueella.

Hankeen toteuttajana toimii Siilinjärven osalta Navitas Kehitys Oy.

Hankkeen aloitustilaisuus on Siilinjärven kunnantalon valtuustosalissa 2.4.2020 klo 13.00. Päivitys 17.3.2020: Hankkeen aloitustilaisuus on peruttu koronavirustilanteen takia ja tilaisuus järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Lisätiedot:
Ympäristönsuojelutarkastaja Virve Suoaro, puh. 044 740 1442
Hankesivut