Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven kunnalle valtionavustusta kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmaan

29.11.2023

Siilinjärven kunta on saanut valtionavustusta jalankulun ja pyöräliikenteen infrastruktuurin rakentamiskustannuksiin yhteensä 75 550 euroa. Avustuksella mahdollistetaan kahden hankkeen toteutus vuosien 2024-25 aikana.

Ensimmäisessä avustettavassa hankkeessa rakennetaan Ahmon urheilualueelle urheilu- ja liikuntapaikkojen läheisyyteen runkolukittavat pyöräparkit yhteensä 50 pyörälle.

Toisessa hankkeessa saneerataan olemassa olevat Kotipolku, Kotikuja ja Apteekkarin puistoraitti –väylät nykymitoituksen mukaisiksi kävelyn ja pyöräilyn väyliksi huomioiden tontille ajon salliva ajoneuvoliikenne Kotipolulla.

-Tämä on hieno uutinen ja päätös Traficomilta, ja kolmas vuosi peräkkäin, kun olemme saaneet valtionavustusta kävelyn ja pyöräilyn investointikohteisiin, iloitsee kunnan kehitysjohtaja Pekka Kauhanen.

-Hankkeet on valittu kunnista, jotka ovat osoittaneet hakemuksessaan sitoutumisensa kävelyn ja pyöräliikenteen edistämiseen. Kunta tekee kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman mukaisesti pitkäjänteistä työtä olosuhteiden parantamiseen sekä turvallisemman jalankulun ja pyöräilyn eteen. Tässä on myös tarkoitus houkutella kuntalaisia enemmän käyttämään arkiliikkumisessaan kävelyä ja pyöräilyä, jatkaa Kauhanen.

Nyt rahoitetut hankkeet edistävät ja ovat osa kyseisten alueiden jatkokehittämistä. Pyöräparkit Ahmolla on suunniteltu nykyiseen tarpeeseen ja tulevan palloiluhallin käyttäjiä ajatellen. Kotipolun alkupäässä olevaa Apteekkarinpuistoa kehitetään puistoalueena ja kuntalaisten ”ulko-olohuoneen” kaltaiseksi virkistysalueeksi.