Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven kunnan vuoden 2021 tilinpäätöstiedote

24.3.2022

Siilinjärven kunnan vuoden 2021 tilinpäätös toteutui pelättyä parempana ja tulos oli noin 0,6 miljoonaa euroa. Tuloksen muodostumiseen vaikuttivat korona-avustukset, erikoissairaanhoidon edellisvuotta alemmat kulut ja verotulojen kehittyminen.

Vuoden 2021 tilikauden ylijäämä Siilinjärvellä oli vuoden lopussa yhteensä 6,0 miljoonaa euroa. Lainakanta oli 74,1 miljoonaa euroa, mikä tekee 3 480 euroa asukasta kohden.

Siilinjärven kunnan toimintakate kasvoi 4,0 prosenttia. Vuosikate aleni edellisvuodesta 2,1 milj., mutta kattoi kaikki poistot.

Siilinjärven kunnassa oli asukkaita tilikauden päättyessä 21 297 ja väkiluku lisääntyi edellisvuodesta (+46). Siilinjärvi oli viime vuonna Kuopion lisäksi ainoa väkilukuaan kasvattanut kunta Pohjois-Savossa.

Työttömyys oli toisesta koronavuodesta huolimatta Siilinjärven kunnassa edelleen Pohjois-Savon pienin, työttömyysasteen ollessa 7,3 prosenttia.

Siilinjärven kunnan nettoinvestoinnit vuonna 2021 olivat 4,175 Me. Vuoden 2021 merkittävimpiä investointeja oli mm. raakamaan hankkiminen (noin 84 ha), Vuorelan lähiliikunta-alue ja Kuilun kuntoportaat. Kuntatekniikan puolella kohteita olivat Pyöreälahti, Taivallahti, Simonsalo ja Leppäkaarre.

– Viime vuoden tulos oli plussalla, väkiluku kasvoi, työttömyys Siilinjärvellä oli maakunnan pienin ja palvelut ovat edelleen hyvällä tasolla kuntalaisten mielestä. Kuluvan vuoden budjetti on alijäämäinen, mutta alkuvuosi näyttää varsin hyvältä. Samoin muuttoliikkeen kannalta alkuvuosi on lähtenyt hyvin liikkeelle, sillä tammi-helmikuussa muuttoliike oli Siilinjärvellä +24, kunnanjohtaja Vesa Lötjönen toteaa.