Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven kunnanhallitus käsittelee maanantaina Fontanellan kohtaloa ja kunnan strategiaa

1.6.2022

Virkistyskylpylä Fontanellan peruskorjausta on suunniteltu vuodesta 2018 lähtien. Peruskorjaus on kilpailutettu kaksi kertaa ja urakkatarjoukset ovat menneet selvästi valtuuston asettaman 14,4 miljoonan euron budjettiraamin yli.

Poliittisessa keskustelussa on noussut peruskorjauksen rinnalle toinen vaihtoehto, jossa esitetään Fontanellan purkamista ja uuden perusuimahallin rakentamista joko Fontanellan paikalle tai jonnekin muualle. Tästä uudesta vaihtoehdosta on tehty virkamiesselvityksiä uuden uimahallin paikkaan, talouteen ja palveluihin liittyen.

Julkisen keskustelun aikana on noussut uudelleen tarkasteluun myös kylpylähotelli-vaihtoehto, joka tarkoittaisi Fontanellan myymistä yrittäjälle. Tässä ehtona olisi se, ettei rakennusta purettaisi vaan yrittäjä tekisi Fontanellan peruskorjauksen ja rakentaisi hotellin.

Maanantaina 6.6. kokoontuvalle kunnanhallitukselle esitetään kuitenkin, että Fontanellan toimintaa jatkettaisiin vielä viiden vuoden ajan. Kylpylän tilannetta tarkasteltaisiin vuosittain kunnan omistajaohjauksen toimesta.

– Perustelut tälle vaihtoehdolle ovat rakentamisen hankala markkinatilanne sekä se, että molemmissa uusissa vaihtoehdoissa (purkaminen ja uuden rakentaminen sekä kylpyhotelli) jouduttaisiin alas kirjaamaan merkittävä euromäärä niin kunnan puolella kuin koko konsernissa, kunnanjohtaja Vesa Lötjönen perustelee.

Kunnanhallitus käsittelee kokouksessaan myös Siilinjärven kunnan strategiaa vuosille 2022-2025. Päivitetyssä kuntastrategiassa Siilinjärven kunnan strategiset tavoitteet ovat ketterä kehittäjä, hyvinvoiva arki ja elinvoimainen ympäristö. Siilinjärven visio on Suomen sykkivin kasvukunta, ihmisen kokoiselle elämälle.

Esityslistalla on myös kunnanhallituksen hyvinvointijaoksen perustaminen Siilinjärvelle. Hyvinvointialueen aloittaessa vuoden 2023 alusta, jää kunnan vastuulle edelleen kuntalaisten hyvinvoinnista vastaaminen. Samassa yhteydessä sosiaali- ja terveyslautakunta lakkaa vuoden 2022 tilinpäätöksen vahvistamisen jälkeen.

Tässä yhteydessä on tullut ilmi tarve kehittää hyvinvointityön organisointia ja uuden jaoksen ensisijaisena tehtävänä olisi kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen poikkihallinnollisesti.

6.6.2022 kokouksen esityslista on julkaistu kunnan verkkosivuilla.