Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven kunta ja MVH-Palveluasunnot Oy yhteistyöhön

4.6.2021

MVH-Palveluasunnot Oy ja Siilinjärven kunta allekirjoittivat maanantaina 31.5.2021 esisopimuksen ikääntyneiden palveluasumisen kohteen kehittämisestä Siilinjärvelle. MVH aikoo rakennuttaa Siilinjärven keskustaan noin 40 asuntoa käsittävän kerrostalon ja kunta tulee tuottamaan palvelut ikääntyneille asiakkaille. Sijainti on erinomainen suhteessa asukkaiden tarvitsemiin paikallisiin kaupallisiin ja kunnallisiin palveluihin nähden.

Siilinjärven kunnan väestön ikärakenteen muuttuessa kunta on arvioinut, että heidän sopeuduttava entistä iäkkäämmän väestön tarpeisiin. Siilinjärvellä ikäihmisten kotona asumiselle on tunnistettu haasteeksi erilaiset asumismuodot ja vanheneva asuntokanta yhdistettynä hissittömiin kerrostaloihin sekä haja-asutusalueella asumiseen. Ikärakenteen muutosta vastaavasti palveluntarve kasvaa entistä suurempien vanhusryhmien seurauksena.

Riittävillä ja kohdennetuilla sosiaali- ja terveydenhuollon palveluilla voidaan tukea ihmisten asumista kotona nykyistä pidempää ja myöhentää tehostettuun palveluasumiseen siirtymistä. Tällä hetkellä hoiva- ja vanhuspalveluiden toimivassa palveluketjussa korostuvat kotihoito tukipalveluineen ja omaishoito sekä tehostettu palveluasuminen. Tulevaisuudessa asiakkaan yksilölliset, erilaistuvat tarpeet vaativat palvelurakenteen edelleen kehittämistä eri palvelutuottajien ja palvelualueiden kesken.

Kohteeseen on tarkoitus hakea ARAn erityisryhmien investointiavustusta ja rakennuksen asukkaille tavoitellaan kohtuullista vuokratasoa.