Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven lukio palkitaan eurooppalaisella innovatiivisen opetuksen palkinnolla

25.9.2023

Eurooppalainen innovatiivisen opetuksen palkinto (EITA) myönnetään vuonna 2023 kolmatta kertaa. Suomesta palkinnon saa neljä Erasmus+ -hanketta, joista yhden on toteuttanut Siilinjärven lukio.

Siilinjärven lukion Ymmärrä teknologiaa, ymmärrä itseäsi, ymmärrä oppijoitasi -hankkeessa saatiin ideoita innovatiivisista opetusmenetelmistä ja tulevaisuuden metodeista.

– Opettamisen täytyy muuttua, kun maailma muuttuu. Lisäksi oppijat tarvitsevat myös yksilöllisempiä opetusmenetelmiä ja osaamista tulevaisuuden metodeista. Siksi lähdimme hankkeessamme kokeilemaan uusia opetusmenetelmiä ja erilaisia virtuaalisia työkaluja, Merja Mikkonen Siilinjärven lukiosta sanoo.

Hankkeen tuomia menetelmiä ja sovelluksia käytetään aktiivisesti koulun arjessa eri oppiaineissa. Koululle on myös hankittu uutta teknologiaa, jonka käyttöä lisätään opetuksessa.

– Opiskelijat ovat ottaneet uusia välineitä ja työkaluja innokkaasti käyttöön.

Uuden ja vanhan yhdistäminen ja rohkeat kokeilut yhdessä opiskelijoiden kanssa voivat luoda ratkaisuja, jotka kannustavat erilaisia oppijoita oppimaan.

– Me opettajat olemme saaneet hankkeen myötä myös uusia työkaluja opiskelijoiden hyvinvoinnin ja tunneälykkyyden tukemiseen. Oppiminen voi olla innostavaa! Katso video hankkeesta:

Eurooppalaisen innovatiivisen opetuksen EITA-palkinto

EITA-palkinto myönnetään yhteensä 93 hankkeelle Euroopassa. Palkinnolla tuodaan esille parhaita Erasmus+ -ohjelmassa toteutettuja opetuskäytänteitä. Muut Suomesta vuoden 2023 EITA-palkinnon saavat Erasmus+ -hankkeet ovat Muotialan päiväkoti, Mutalan koulu ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymä SEDU.

Tänä vuonna EITA-palkinnon teemoina ovat koulutus ja innovaatiot, jotka liittyvät parhaillaan vietettävään Euroopan unionin Osaamisen teemavuoteen. Teemojen avulla halutaan korostaa nousevien teknologioiden käyttöönottoa nykypäivän koulutusjärjestelmissä. Tällaisia ovat erityisesti tekoäly, robotiikka, koodaus, ohjelmointi, virtuaalitodellisuus ja yrittäjyys.

Suomalaisille palkinnonsaajille palkinnot jaetaan virallisesti 9.10.2023 Opetushallituksen järjestämässä tilaisuudessa. Voit seurata palkintotilaisuutta verkossa. Ilmoittaudu mukaan 5.10. mennessä!

Linkit: https://www.oph.fi/fi/tapahtumat/2023/inspiraatiota-ja-innovaatioita-kansainvalisesta-yhteistyosta-verkkotilaisuus https://www.oph.fi/fi/ohjelmat/eurooppalainen-innovatiivisen-opetuksen-palkinto