Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven osallistuvaan budjetointiin jätettiin 122 ideaa

20.2.2023

Siilinjärven kunnan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin ideointivaihe on päättynyt. Kuntalaiset jättivät yhteensä 122 ideaa.

Ideoita oli mahdollista jättää digitaalisella osallisuusalustalla osoitteessa osallistu.siilinjarvi.fi, Siilinjärvi-sovelluksen kautta tai paperilomakkeella.

–  122 ideaa on todella upea määrä, varsinkin kun osallistuvaa budjetointia kokeillaan Siilinjärvellä tällä tavalla ensimmäistä kertaa. Koko prosessin tarkoituksena on luoda uudenlaista yhteistä keskustelua kunnan ja kuntalaisten välille, vs. kunnanjohtaja Petteri Ristikangas toteaa.

Kuntalaisten jättämistä ideoista lähes puolet liittyivät aihepiiriltään liikuntaan ja ulkoiluun, mutta myös puistoihin, uimarantoihin ja hyvinvointiin liittyviä ideoita jätettiin useita.

Seuraavana Siilinjärven osallistuvassa budjetoinnissa on vuorossa ideoiden luokitteluvaihe, jossa Siilinjärven kunnan asiantuntijat arvioivat ideoiden toteutuskelpoisuutta.

– Jotta idea etenee äänestysvaiheeseen, on sen täytettävä tietyt kriteerit. Idean on esimerkiksi oltava lainmukainen, epäkaupallinen, syrjimätön ja sen tulee olla kunnan toimivallassa. Prosessi on erittäin läpinäkyvä, sillä jokaiseen ideaan myös vastataan osoitteessa osallistu.siilinjarvi.fi, Ristikangas kertoo.

Saatuja ideoita kehitetään myös yhdessä asukkaiden kanssa. Yhteiskehittämisen työpajoissa laaditaan ideoille toteutussuunnitelmia ja kustannusarvioita, jonka jälkeen ideoista tulee äänestysehdotuksia. Kuka tahansa on tervetullut mukaan yhteiskehittämisen työpajaan Siilinjärven kunnantalolle 27.3.2023 klo 17.30–19.30. Keskusteluun voi osallistua myös osoitteessa osallistu.siilinjarvi.fi.

Lopulta kaikki toteutuskelpoiset ja maksimissaan 10 000 euroa kustantavat ideat etenevät äänestykseen, jossa kuntalaiset päättävät, mitkä ideoista kunta toteuttaa. Ideoita toteutetaan yhteensä 40 000 eurolla. Äänestysaika alkaa 17.4. ja äänestäminen tapahtuu osoitteessa osallistu.siilinjarvi.fi.