Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven Rissalan yritysalueelle isoja investointeja

31.5.2021

Siilinjärven Rissalan yritysalueelle isoja investointeja – AGCO Suomi Oy muuttaa uusiin tiloihin 2022

Rissalan yrityskylään Siilinjärvelle on vuoden 2021 aikana alkamassa useita eri yrityksien investointeja. Alueen varaustilanne ja -aste on korkea ja osa varatuista rakennuspaikoista on jo lähtenyt etenemään.

”Alueen sijainti ja saavutettavuus on jo nyt erinomainen, joka paranee tulevaisuuden tiestö ratkaisujen kautta. Lisäksi alueen vetovoimaa lisää tunnettujen brändi yrityksien sijoittuminen alueelle, mikä parhaimmillaan tuo liiketoiminnallisia synergioita kaikille alueella oleville ja tuleville yrityksille”, kertoo Siilinjärven kunnan elinkeinopäällikkö Pekka Turunen.

Yksi merkittävimmistä ja isoimmista on Kapteeninväylälle rakennettava AGCO Suomi Oy:n uusi palvelukeskus, johon sijoittuvat myynti, huolto- ja varaosapalvelut. Kiinteistön rakentaa ja toteuttaa Pohjanmaan Rivirakenne Oy. ”Meillä on laaja-alaista kokemusta niin asuin-, kuin teollisuuskiinteistöjen rakentamisesta”, kertoo toimitusjohtaja Ville Mäkelä.

”AGCO Suomi Oy:n palvelukeskuksella on uudessa paikassa tilaa mukavasti. Tontti on pihatiloiltaan iso ja päärakennus noin 1350 m2. Pihalla tulee 480 m2:n katos vaihtokoneille. Uusi ja moderni Kapteeninväylän palvelukeskus mahdollistaa entistäkin paremman kokonaispalvelun laajalle asiakaskunnallemme. Tulevaisuuden kasvuvara on otettu hyvin huomioon toimipisteen suunnittelussa” kertoo myyntipäällikkö Ilkka Ervasti.

Palvelupiste myy Valtra- ja Fendt traktoreita, Sampo Rosenlew leikkuupuimureita, Kesla metsätyölaitteita sekä Fendt-heinäkoneita. Se tarjoaa myös laajan valikoiman työlaitteita sekä kunnallisteknisiin töihin, että urakointiin. Lisäksi myynnissä on esim. klapikoneita, aggregaatteja, työvaatteita, auton peräkärryjä sekä laaja valikoima led-työvaloja ja lisävaloja.

Siilinjärven Rissalassa sijaitsevassa AGCO Suomi Oy:n toimipisteen huollosta vastaa Kuopion traktorihuolto Oy. Huollolle on uudessa pisteessä tilaa noin 600 m2. Halliin mahtuu lähes 10 konetta yhtä aikaa. Huoltohallissa on eristetty pesupaikka ja nykyaikaisin saatavilla oleva huoltokalusto käytettävissä.

Myynnissä, huollossa ja varaosissa tulee palvelemaan yhteensä reilu kymmenen asiantuntijaa. Asentajia, työnjohto sekä kaksi varaosa- ja konemyyjä.

Lisätietoja antavat:

Siilinjärven kunta, elinkeinopäällikkö Pekka Turunen puh. 044 740 1130
AGCO Suomi Oy, myyntipäällikkö Ilkka Ervasti puh. 040 504 3741
Pohjanmaan Rivirakenne Oy, toimitusjohtaja Ville Mäkelä puh. 0400 462 863