Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärvi sai 118 000 euroa kävelyn ja pyöräilyn edistämishankkeisiin

2.2.2022

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmassa 2021 rahoitettavien hankkeiden listalla on neljä kohdetta Siilinjärveltä. Yhteensä Traficomin avustusta on myönnetty Siilinjärvelle 118 000 euroa.

Siilinjärven hankkeet ovat:

– Taivallahti-Mäntymäki kevyen liikenteen väylän uudisrakennushanke 42 500 €

– Leppäkaarteentien klv-rakennushanke 37 500 €

– Mutkajouheen kevyen liikenteen väylä 19 250 €

– Kuopio-Siilinjärvi pyöräilyn viitoitushanke 18 750 €

 

Liikenne- ja viestintäministeriön käynnistämällä Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmalla halutaan parantaa kävelyn ja pyöräilyn edellytyksiä suomalaisissa kunnissa sekä tukea liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä ja kansanterveyden parantamista Suomessa.

– Näillä päätöksillä päästään parantamaan merkittävästi kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita Siilinjärvellä. Voimme konkreettisesti vaikuttaa vähentävästi liikenteen päästöihin, lisätä kävely- ja pyöräilymatkojen määrää sekä kulkutapaosuutta parantamalla arkikävelyn ja -pyöräilyn olosuhteita ja houkuttelevuutta, kehitysjohtaja Pekka Kauhanen Siilinjärven kunnasta toteaa.

– Olosuhteiden parantamisella tarkoitetaan laadukkaan kävely- eli jalankulku- ja pyöräilyinfrastruktuurin rakentamista ja parantamista. Hankkeet yhdistävät mainiosti Siilinjärven keskusta-alueen nykyisten ja uusien asuinalueiden kevyen liikenteen verkostoa kasvavassa kunnassa, Kauhanen lisää.

Kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelman hankehakuun osallistui yhteensä 123 hakemusta, joissa haettavan valtionavustuksen määrä oli noin 39,6 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelman valtionavustuksina jaetaan noin 24,4 miljoonaa euroa.