Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Tilannepäivitys Siilinjärven ampumaratahankkeeseen

9.8.2022

Siilinjärvellä on selvitetty mahdollisuutta sijoittaa ampumaratatoimintaa Keskimmäisen alueelle.

Tarve uudelle paikalle tuli, vuoden vaihteessa, kun Raasion ampumaurheilukeskus suljettiin alueen määräaikaisen vuokrasopimuksen päätyttyä Yaran kanssa.

Asiasta pidettiin ensimmäisen kerran palaveria kesäkuussa, jolloin todettiin, että kunnalla olisi mahdollisuus vuokrata kaksi maa-aluetta Keskimmäiseltä ampuratahankkeeseen, mikäli alueet siihen käyttöön soveltuisivat. Alueet ovat aiemmin olleet käytössä kaatopaikoina.

Kesäkuussa pidetyssä palaverissa sovittiin, että Ampumaurheiluliitto luonnostelee alustavan luonnostelma ampumapaikoista sekä ampumasuunnista ja suunnitelman jälkeen pidetään palaveri sekä maastokäynti.

– Käymme koko ajan keskustelua siitä, onko ampumaratatoiminnan sijoittaminen Keskimmäisen alueelle mahdollista. Toimijat selvittävät itse asiaa ja mikäli hanke on mahdollinen ja luvat sen sallivat, voi kunta vuokrata alueet. Korostan kuitenkin, että tässä vaiheessa asiasta tehdään vasta alustavaa tarkastelua ja suunnittelua, eikä mitään päätöksiä ole tehty, maankäyttöpäällikkö Heikki Pietikäinen toteaa.