Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Tule tutustumaan Tulevaisuuden kaupunkirakenne-seminaariin

27.3.2024

Kuopion kaupunki ja Siilinjärven kunta järjestävät tiistaina 9.4.2024 kaikille avoimen seminaarin tulevaisuuden kaupunkirakenteesta ja kaupunkirakenteen kehityksestä.

Tilaisuudessa esitellään valmisteilla olevaa Kuopion ja Etelä-Siilinjärven kaupunkirakennesuunnitelma 2040-luvulle -työtä, jossa visioidaan Kuopion kaupunkialueen ja Siilinjärven eteläosan muodostaman alueen maankäyttöä ja liikennettä 2040-luvulle saakka.

Seminaarissa kuullaan lisäksi mielenkiintoisia puheenvuoroja kaupunkisuunnittelun historiasta, väestöennusteista, ilmastofiksusta kaupungista sekä Siilinjärven roolista osana kaupunkialuetta. Esitysten jälkeen on aikaa vapaamuotoiselle keskustelulle.

Kuopion kaupungintalon (Tulliportinkatu 31) juhlasalissa järjestettävä tilaisuus alkaa klo 18 ja päättyy noin klo 20. Tarjolla on pientä purtavaa. Tervetuloa!

Tilaisuuden ohjelma

Avaussanat
Aleksi Eskelinen, Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja

50 vuotta kaupunkirakennesuunnittelua
Leo Kosonen, väitöskirjatutkija ja yliarkkitehti

Kuopion väestönkehitys, ennuste, asumisen tavoitteet
Katri Hiltunen, kehittämispäällikkö, Kuopion kaupunki

Siilinjärvi osana kaupunkialuetta
Timo Nenonen, kaavoituspäällikkö, Siilinjärven kunta

Kaupunkirakennesuunnitelma 2040-luvulle
Heli Laurinen, yleiskaavapäällikkö, Kuopion kaupunki ja Juho-Pekka Hukkanen, kaupunkisuunnittelija, Kuopion kaupunki

Ilmastofiksu kaupunki
Tarja Laine, arkkitehti ja kaupunkisuunnittelun vaikuttaja

Vapaamuotoista keskustelua ja pientä purtavaa

Osallistu ja vaikuta kaupunkirakennesuunnitelmaan

Kuopiolaisten ja siilinjärveläisten on mahdollista ottaa kantaa kaupunkirakennesuunnitelma 2040:n sisältöön vastaamalla kyselyyn. Yhteenveto kyselyn tuloksista esitellään kaupungin- ja kunnanhallitukselle ja -valtuustolle suunnitelman käsittelyn yhteydessä. Tavoitteena on esitellä kaupunkirakennesuunnitelma kaupunginvaltuustolle ja kunnanvaltuustolle toukokuussa.

Kaupunkirakennesuunnitelmassa varataan alueita eri maankäyttömuotojen tarpeisiin, esitetään tärkeimmät liikenneyhteydet, viheryhteydet, joukkoliikenteen runkolinjat sekä palveluverkosto. Suunnitelmassa esitetään myös vaihtoehtoja asuntotuotannon ja työpaikkojen kasvualueiksi.

Kyseessä on pitkän tähtäimen suunnitelma, jossa ei tehdä päätöksiä alueiden rakentamisen aikataulusta. Kaupunkirakennesuunnitelmaan kirjattuja linjauksia toteutetaan tulevina vuosina yleis- ja asemakaavasuunnittelussa. Tulevien kaavahankkeiden yhteydessä on myös mahdollista osallistua ja vaikuttaa tarkempaan suunnitteluun kaavaprosessin mukaisesti.

Kysely on avoinna välillä 27.3.-14.4.2024. Vastaa kyselyyn.

Kaupunkirakennesuunnitelmaan voi tutustua tarkemmin täällä.