Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Varautuminen kuuluu kunnan perustehtäviin

4.3.2022

Vaikka tilanne meillä Suomessa on rauhallinen, herättää Ukrainassa käynnissä oleva sotatilanne meissä kaikissa huolta, ahdistusta ja monenlaisia kysymyksiä.

Varautuminen erilaisiin häiriötilanteisiin kuuluu kunnan perustehtäviin ja valmiussuunnitelmia päivitetään säännöllisin väliajoin. Kunnan lisäksi varautuminen kuuluu myös meistä jokaiselle ja omatoimisesta varautumisesta löytyy lisätietoja osoitteesta www.72tuntia.fi.

Siilinjärven kunta ylläpitää väestönsuojia ja tämän lisäksi väestönsuojia on useimmissa 1950-luvun lopun jälkeen rakennetuissa kerrostaloissa. Kaikkiin uusiin vähintään 1 200 neliömetrin rakennuksiin tehdään väestönsuoja.

Vastuu väestönsuojan kunnosta ja myös sen käytännön toteutuksesta on kiinteistön omistajalla. Nyt on hyvä hetki varmistaa, että kaikki on kunnossa.

Täältä voi lukea lisätietoa väestönsuojista ja siitä, minkälaisissa tilanteissa ne otetaan käyttöön:

https://pelastustoimi.fi/pelastustoimi/varautuminen

https://pelastustoimi.fi/pelastustoimi/varautuminen

https://pelastustoimi.fi/koti-ja-arki/hatatilanne/suojautuminen-sisaan

 

On tärkeää, ettei Ukrainan tapahtumien aiheuttaman huolen ja ahdistuksen kanssa jää yksin, vaan asiasta kannattaa jutella omien läheisten kanssa ja tarjolla on myös runsaasti erilaisia auttavia puhelimia sekä verkkopalveluita, mm. seuraavat:

  • Erilaisia Suomessa toimivia auttavia puhelimia: www.puheet.net/auttavat-puhelimet-suomessa
  • Sekaisin-chat (12-29-vuotiaat nuoret): sekasin247.fi
  • MIELI ry:n Kriisipuhelin (24 /7): 09 2525 0111, mieli.fi/kriisipuhelin
  • Ev.lut.kirkon keskusteluapu: evl.fi/kirkonkeskusteluapu

Ikävistä tapahtumista huolimatta haluamme toivottaa kaikille hyvää viikonloppua sekä koululaisille mukavaa hiihtolomaa. Nautitaan kevätauringosta ja hohtavista hangista!

 

Vesa Lötjönen

kunnanjohtaja