Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Vesa Lötjönen irtisanoutuu Siilinjärven kunnan kunnanjohtajan virasta jäädessään eläkkeelle

26.10.2022

Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen irtisanoutuu Siilinjärven kunnan kunnanjohtajan virasta 1.8.2023 alkaen jäädessään eläkkeelle.

Lötjönen on lomalla 12.1.2023-31.7.2023 ja hän on töissä sovitusti kuusi päivää tuosta lomajaksosta, jonka aikana hän muun muassa perehdyttää seuraajansa.

Eläkkeelle jäädessään Lötjönen on toiminut Siilinjärven kunnanjohtajan virassa 13 vuotta ja 9 kuukautta.

– Koen, että nyt on hyvä hetki tehdä tämä päätös. Kuntamaailma muuttuu paljon uuden sosiaali- ja terveyspalvelumuutoksen johdosta ja siinä kohtaa on hyvä vaihtaa johtajaa. Lisäksi Siilinjärvi on hyvässä kunnossa ja kehitystyötä on tehty paljon. On kiva jättää se seuraajalleni. Pääsen täysin palvelleena normaalille eläkkeelle kesällä 2023, Lötjönen toteaa.

Lötjönen toivoo kunnan kannalta, että kunnanjohtajan paikka laitetaan nopeasti auki.

– Kiitos kuntalaisille, henkilökunnalle, päättäjille sekä kaikille sidosryhmille. Yhteinen matkamme on ollut mielenkiintoinen ja antoisa, matkaan on mahtunut todella paljon hyviä hetkiä ja asioita.

Siilinjärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Risto Daavitsainen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Anna Huttunen kiittävät Vesaa ansiokkaasta ja sitoutuneesta työurasta, jonka aikana kunta on kasvanut maakunnan toiseksi suurimmaksi ja kirinyt koko valtakunnassa merkittävien kasvukuntien joukkoon.

– Siilinjärven kunnan asema Pohjois-Savossa ja valtakunnallisesti on noussut näiden vuosien aikana. Vesalla on vahvat elinkeinoelämän verkostot, hyvää yhteistyötä kuntapäättäjien suuntaan ja hän on johtanut kuntaorganisaatiota ketterästi. Siilinjärven kunta on hoitanut asioiden valmistelun hyvin ja osaava henkilökunta on valmiina vuoden alussa tapahtuviin uudistuksiin.

Daavitsainen ja Huttunen lisäävät, että kuntajohtaminen vaatii hyviä johtamistaitoja, erittäin monipuolista osaamista kuntalaisten hyvinvoinnista elinkeinoelämän tarpeisiin ja vahvaa visiointikykyä kunnan elinvoiman vahvistamiseen.

– Aloitamme rekrytointiprosessin ja toivomme myös uudelta kunnanjohtajalta vahvaa osaamista viedä Siilinjärven kasvua ja elinvoimaa eteenpäin, Daavitsainen ja Huttunen toteavat.