Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Talousveden keittokehotus Siilinjärven Toivalan Takojantien teollisuusalueella päätty

8.9.2020

11.9.2020

Kuopion Veden tiistaina 8.9.2020 antama talousveden keittokehotus Siilinjärven Toivalan Takojantien teollisuusalueelle päättyy ja talousvettä voi käyttää normaalisti.

Kuopion Vesi otti keskiviikkona 9.9.2020 vesinäytteitä putkirikon vaikutusalueelta. Vesinäytteitä otettiin viidestä pisteestä eri puolilta vesijohtoverkostoa ja niistä tutkittiin veden saastumista osoittavat E.coli, enterokokit ja kolibormistet bakteerit. Vesinäytteet olivat kaikkien bakteerien osalta puhtaat.

Keittokehotus annettiin varotoimenpiteenä, koska alueella sattuneen putkirikon seurauksena verkostoon on voinut päästä maavesiä.

Yhteistyötahoille ja joukkoviestimille yhteyshenkilöinä asiassa toimii Kuopion Veden verkostopäällikkö Jani Koski, p. 044 7185 311. Asiakkaille tietoja antaa tarvittaessa p. 0500 203 023, verkostopäivystys.

_________________________________________________________________

Tilanne 10.9.2020

Kuopion Vesi on ottanut keskiviikkona 9.9.2020 vesinäytteitä putkirikon vaikutusalueelta. Vesinäytteitä otettiin viidestä pisteestä eri puolilta vesijohtoverkostoa ja niistä tutkittiin koliformiset bakteerit, E. coli ja enterokokit. Ensimmäiset tulokset valmistuivat torstaina 10.9.2020 ja niiden perusteella vedestä ei löytynyt koliformisia bakteereita tai E.coli-bakteereita.

Ennakkoarviosta poiketen enterokokkien tulokset valmistuvat vasta perjantaina 11.9.2020. Tämän vuoksi keittokehotusta jatketaan siihen saakka, kunnes myös enterokokkitulokset valmistuvat. Keittokehotus on voimassa kartalle merkityllä alueella. Keittokehotus on annettu varotoimenpiteenä, koska alueella sattuneen putkirikon seurauksena verkostoon on voinut päästä maavesiä. Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on tämän jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista.

Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, ellei siinä ole poikkeavaa väriätai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Talousvedenjakelupiste on perustettu osoitteeseen Riistapolku 3.

Yhteistyötahoille ja joukkoviestimille yhteyshenkilöinä asiassa toimii Kuopion Veden verkostopäällikkö Jani Koski, p. 044 7185 311. Asiakkaille tietoja antaa tarvittaessa p. 0500 203 023, verkostopäivystys.

Seuraava tiedote asiasta annetaan perjantaina 11.9.2020.

______________________________________________________________

Kuopion Vesi Oy on antanut tiistaina 8.9.2020 keittokehotuksen Siilinjärven Toivalan Takojantien teollisuusalueelle.

Keittokehotus on voimassa kartalle merkityllä alueella. Keittokehotus on annettu varotoimenpiteenä, koska alueella sattuneen putkirikon seurauksena verkostoon on voinut päästä maavesiä.

Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on tämän jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Kuopion Vesi huuhtelee alueen verkostoa ja ottaa keskiviikkona 9.9.2020 vesijohtoverkostosta vesinäytteitä. Vesinäytteiden tulokset valmistuvat torstaina 10.9.2020.

Talousvedenjakelupiste on perustettu osoitteeseen Riistapolku 3.

Yhteistyötahoille ja joukkoviestimille yhteyshenkilöinä asiassa toimii Kuopion Veden verkostopäällikkö Jani Koski, p. 044 7185 311. Asiakkaille tietoja antaa tarvittaessa p. 0500 203 023, verkostopäivystys.

Seuraava tiedote asiasta annetaan torstaina 10.9.2020.

Tiedote on luettavissa verkossa www.kuopionvesi.fi ja www.facebook.com/kuopionvesi.

________________________________________________________________

Toivalassa Takojantiellä maanantai iltapäivällä 7.9.2020 aloitettu vuotokorjaus jatkuu odotettua pidempään. Vesikatko alueella jatkuu tiistaihin 8.9.2020 klo 16:00 saakka. Kuopion Vesi pahoittelee aiheutunutta häiriötä.
________________________________________________________________

Kuopion Vesi on todennut vesijohtovuodon Toivalassa Takojantien ja Riistapolun välillä. Vuodon suurehkon koon vuoksi korjaustyöt on aloitettava välittömästi. Vuotokorjaus aiheuttaa vesikatkon karttaan merkityllä alueella maanantaista 7.9. klo 15:00 – tiistaihin 8.9. klo 06:00.

Alueelle on järjestetty väliaikainen vedenjakelupiste Riistapolku 3 kohdalle. Pisteestä voi noutaa vettä omiin astioihin.

Työn jälkeen vedessä voi esiintyä värjääntymistä, koska työstä johtuva paineen vaihtelu voi irrottaa putkistosta rauta- ja mangaanisaostumia. Vettä kannattaa tarvittaessa juoksuttaa saostumien poistamiseksi kiinteistönne sisäisistä putkista. Tietoja työstä voi kysyä numerosta 044 718 5376.

Pahoittelemme työstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja häiriöitä.

Tiedote on luettavissa internetissä osoitteessa www.kuopionvesi.fi

Kuopion Vesi Oy