Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Yleisötilaisuus vt5:n parantamisesta välillä Siilinjärvi-Pöljä-Alapitkä

23.5.2022

Suunnittelualue ulottuu Siilinjärven taajamasta nykyisen nelikaistaisen osuuden pohjoisosasta Lapinlahden kunnan alueelle Alapitkän taajaman eteläpuolelle saakka.

Hankkeessa tutkitaan valtatiejakson parantamista rakentamalla valtatie nykyisen tielinjauksen itäpuolelle uuteen maastokäytävään siten, että valtatien liikenne ohjattaisiin keskeisellä alueella asutuksen sekä vedenoton kannalta tärkeän pohjavesialueen ohi. Nykyinen tieverkko yhteyksineen jäisi pitkälti ennalleen rinnakkaiseksi tieyhteydeksi ja paikallisen liikenteen käyttöön.

Tiehankkeen tarkoituksena on parantaa liikenteen turvallisuutta, sujuvuutta ja toimintavarmuutta. Hankkeen tavoitteena on myös vähentää ympäristölle liikenteestä ja tienpidosta aiheutuvia haittoja ja riskejä.

 

Yleisötilaisuudet järjestetään:

Aika 1.6.2022 klo 15.00 – 17.00

Paikka Alapitkän koulu, Lapinlahti, Alapitkäntie 45, 71910 Alapitkä

 

Aika 1.6.2022 klo 18.00 – 20.00

Paikka Pöljän koulu, Siilinjärvi, Viitonen 2881, 71800 Siilinjärvi

 

Tilaisuudessa voi tutustua suunnitelmaluonnoksiin ja esittää niistä mielipiteensä. Lisätietoja hankkeesta voit lukea hankkeen Internet sivuilta. Tilaisuudessa esitettäviin aineistoihin voi tutustua ennakkoon tietoverkossa https://vayla.fi/vt-5-siilinjarvi-polja-alapitka

Sivuille lisätään myös sähköinen karttapalautejärjestelmä, jolla kerätään suunnitelmaan liittyvää palautetta kesällä 2022.

Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille ja muille asiasta kiinnostuneille.