Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ympäristön siisteyden tarkastukset Nikkarin- ja Takojantiellä Vuorelan ja Toivalan teollisuusalueen kiinteistöillä

23.9.2020

Siilinjärven kunnan viranomaislautakunta tekee teollisuusalueiden ympäristön siisteyden valvontaa lokakuussa 2020. Valvontaa tehdään tarkastuksilla, joihin osallistuu kunnan ympäristönsuojelutarkastaja, rakennustarkastaja sekä viranomaislautakunnan jäseniä lautakunnan edustajina. Tarkastuksilla valvotaan jätelain nojalla roskaamiskieltoa ja jätehuollon järjestämistä sekä maankäyttö- ja rakennuslain nojalla ulkovarastoinnin asianmukaisuutta.

Viranomaislautakunta tekee Nikkarintiellä Vuorelan teollisuusalueen kiinteistöillä ja Takojantiellä Toivalan teollisuusalueen kiinteistöillä roskaantumista ja ulkovarastointia koskien tarkastuksia

torstaina 15.10.2020 klo 9.00 alkaen ja perjantaina 16.10.2020 klo 9:00 alkaen

Tarkastukset ovat ympäristönsuojelulain 172 §:n, jätelain 123 §:n sekä maankäyttö- ja rakennuslain 183 §:n mukaisia.

Tarkastuksilla on tarkoitus selvittää, onko tonttien piha-alueella tapahtuva varastointi maankäyttö- ja rakennuslain säännösten ja asemakaavamääräysten mukaista ja onko tonteilla varastoituna jätteeksi katsottavia tavaroita tai materiaalia taikka romuajoneuvoja tai muuta jätteeksi katsottavaa romua, jonka varastointi vaatisi ympäristönsuojelu- ja/tai jätelainsäädännön perusteella erityisiä olosuhteita (esimerkiksi maaperäsuojauksia). Tarkastuksilla selvitetään myös yritysten jätehuollon järjestämistä.

Savonian ammattikorkeakoulun opiskelija tekee tämän vuoden tarkastuksista opinnäytetyön. Opinnäytetyön tekijä on mukana tarkastuksilla.

Tarkastuksista antavat lisätietoja va. ympäristönsuojelutarkastaja Anne Mutanen, puhelin 044 740 1421 ja rakennustarkastaja Kari Nuutinen, puhelin 044 740 1431 (1.10.2020 alkaen).