Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ympäristön siisteyden tarkastukset teollisuusalueilla kesäkuussa 2022

2.5.2022

Siilinjärven kunnan viranomaislautakunta tekee teollisuusalueiden ympäristön siisteyden valvontaa kesäkuussa 2022. Valvontaa tehdään tarkastuksilla, joihin osallistuu kunnan ympäristönsuojelutarkastaja, ympäristönsuojelun harjoittelija, rakennusvalvontapäällikkö, rakennuslupainsinööri sekä viranomaislautakunnan jäseniä lautakunnan edustajina. Tarkastuksilla valvotaan jätelain nojalla roskaamiskieltoa ja jätehuollon järjestämistä sekä maankäyttö- ja rakennuslain nojalla ulkovarastoinnin asianmukaisuutta.

Tarkastuksia tehdään 2.6.2022 sekä tarpeen tullen 3.6.2022 Jukolan ja Ranta-Toivalan yritysalueilla. Tarkastuksilla on tarkoitus selvittää, onko tonttien piha-alueilla tapahtuva varastointi maankäyttö- ja rakennuslain säännösten ja asemakaavamääräysten mukaista ja onko tonteilla varastoituna jätteeksi katsottavia tavaroita tai materiaalia taikka romuajoneuvoja tai muuta jätteeksi katsottavaa romua, jonka varastointi vaatisi ympäristönsuojelu- ja/tai jätelainsäädännön perusteella erityisiä olosuhteita (esimerkiksi maaperäsuojauksia) tai vaatisiko piha-alue siivoamista. Tarkastuksilla selvitetään myös yritysten jätehuollon järjestämistä.

Tarkastuksista antavat lisätietoa ympäristönsuojelutarkastaja Anne Mutanen, puhelin 044 740 1421 ja rakennusvalvontapäällikkö Kari Nuutinen, puhelin 044 740 1431.