Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ympäristön siisteyden tarkastukset Vuorelan ja Toivalan teollisuusalueen kiinteistöillä

12.5.2021

Siilinjärven kunnan viranomaislautakunta tekee teollisuusalueiden ympäristön siisteyden valvontaa kesäkuussa 2021. Valvontaa tehdään tarkastuksilla, joihin osallistuu kunnan ympäristönsuojelutarkastaja, ympäristönsuojelun harjoittelija, rakennustarkastaja sekä viranomaislautakunnan jäseniä lautakunnan edustajina. Tarkastuksilla valvotaan jätelain nojalla roskaamiskieltoa ja jätehuollon järjestämistä sekä maankäyttö- ja rakennuslain nojalla ulkovarastoinnin asianmukaisuutta.

Viranomaislautakunta tekee Nikkarintiellä, Sorvarintiellä, Takojantiellä, Karatiellä, Louhentiellä, Sähkökierrolla, Viilarintiellä, Valssarintiellä ja Tietäjäntiellä Vuorelan ja Toivalan teollisuusalueen kiinteistöillä roskaantumista ja ulkovarastointia koskien tarkastuksia.

tiistaina 8.6.2021 klo 9:00 alkaen ja torstaina 10.6.2021 klo 9:00 alkaen.

Tarkastukset ovat ympäristönsuojelulain 172 §:n, jätelain 123 §:n sekä maankäyttö- ja rakennuslain 183 §:n mukaisia.

Tarkastuksilla on tarkoitus selvittää, onko tonttien piha-alueella tapahtuva varastointi maankäyttö- ja rakennuslain säännösten ja asemakaavamääräysten mukaista ja onko tonteilla varastoituna jätteeksi katsottavia tavaroita tai materiaalia taikka romuajoneuvoja tai muuta jätteeksi katsottavaa romua, jonka varastointi vaatisi ympäristönsuojelu- ja/tai jätelainsäädännön perusteella erityisiä olosuhteita (esimerkiksi maaperäsuojauksia). Tarkastuksilla selvitetään myös yritysten jätehuollon järjestämistä.

Tarkastuksista antavat lisätietoja ympäristönsuojelutarkastaja Anne Mutanen, puhelin 044 740 1421 ja rakennustarkastaja Kari Nuutinen, puhelin 044 740 1431.