Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ympäristötaideteos Kasurilantien kiertoliittymään

28.2.2022

Siilinjärven kuntaan on luotu keskeiselle paikalle, Kasurilantien kiertoliittymään pohjarakenne ympäristötaideteokselle. Teoksen toteuttamiseksi järjestetään kaksiosainen hakumenettely, joka noudattaa Suomen Taiteilijaseuran kilpailuohjeistusta. Hakumenettelystä vastaa Siilinjärven kunta.

Ensimmäinen vaihe on avoin ammattitaiteilijoille suunnattu portfoliohaku, joka toteutetaan ajalla 1.4.-10.5.2022. Portfoliot toimitetaan valintaraadille, joka haastattelee osan taiteilijoista.
Tästä linkistä pääset portfoliohakulomakkeeseen.

Valintaraati valitsee luonnosvaiheeseen 2–4 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää, jotka syys-lokakuun aikana lähettävät teosluonnoksiaan. Myös kuntalaisten mielipidettä tullaan kuulemaan luonnosvaiheessa ja suunnitelmia esitellään yleisölle. Lopullisen ympäristötaideteoksen valinnan tekee valintaraati. Voittaja julkistetaan joulukuussa 2022 ja ympäristötaideteos on valmis vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kasurilantien kiertoliittymä
Kasurilantien kiertoliittymä

Kuluvan vuoden nuoriso- ja kulttuuritoimen talousarviossa on huomioitu portfoliohaun ja luonnostilausvaiheen kustannukset noin 10 000 €. Ympäristötaideteoksen varsinaiseen toteutukseen tarvittavat investointimäärärahat, maksimissaan 50 000 €, tulee varata vuoden 2023 kunnan talousarvioon.

 

Kunnanhallitus on nimennyt valintaraatiin seuraavat henkilöt:

Daavitsainen Risto, kunnanvaltuuston pj

Huttunen Anna, kunnanhallituksen pj

Kauhanen Hanna, kulttuurikoordinaattori, Siilinjärven kunta

Lötjönen Vesa, kunnanjohtaja, Siilinjärven kunta

Miettinen Helvi, rakennusarkkitehti, Arkkitehtisuunnittelu Siilin Ra-toimisto Oy

Pärnänen Tuula, nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja, Siilinjärven kunta

Riekkinen Sari, kunnanpuutarhuri, Siilinjärven kunta

Vilkuna Anna, museonjohtaja, Alueellinen vastuumuseo, Kuopion Taidemuseo

 

Lisäksi valintaraatiin kuuluu Suomen taiteilijaseuran nimeämänä edustajana kuvataiteilija, taidegraafikko ja taidemaalari Pilvi Ojala.

Asiasta päätti 28.2.2022 kunnanhallitus.