Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Yritysalueiden ympäristön siisteyden tarkastukset

17.5.2024

Siilinjärven kunnan viranomaislautakunta tekee yritysalueiden ympäristön siisteyden valvontaa toukokuussa 2024. Valvontaa tehdään tarkastuksilla, joihin osallistuu kunnan rakennuslupainsinööri, rakennusvalvonnan projektityöntekijä, ympäristönsuojelutarkastaja, ma. ympäristönsuojelutarkastaja sekä viranomaislautakunnan jäseniä lautakunnan edustajina.

Tarkastuksilla valvotaan jätelain nojalla roskaamiskieltoa ja jätehuollon järjestämistä sekä maankäyttö- ja rakennuslain nojalla ulkovarastoinnin asianmukaisuutta. Tarkastuksia tehdään torstaina 30.5.2024 ja tarvittaessa perjantaina 31.5.2024 Katekuja 4:n, Pajapolku 2:n sekä Aholantien ja Kapteeninväylän yrityskiinteistöillä.

Tarkastuksilla on tarkoitus selvittää, onko tonttien piha-alueilla tapahtuva varastointi maankäyttö- ja rakennuslain säännösten ja asemakaavamääräysten mukaista ja onko tonteilla varastoituna jätteeksi katsottavia tavaroita tai materiaalia taikka romuajoneuvoja tai muuta jätteeksi katsottavaa romua, jonka varastointi vaatisi ympäristönsuojelu- ja/tai jätelainsäädännön perusteella erityisiä olosuhteita (esimerkiksi maaperäsuojauksia). Tarkastuksilla selvitetään myös yritysten jätehuollon järjestämistä.

Tarkastuksista lisätietoa antavat ympäristönsuojelutarkastaja Anne Mutanen puh. 044 740 1421 ja rakennuslupainsinööri Jenni Laitinen puh. 044 740 1438.