Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven kunnanjohtajan virkaan esitetään Janne Airaksista

23.1.2023

Siilinjärven kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnanjohtajaksi valitaan Janne Airaksinen. Airaksinen toimii tällä hetkellä Lapinlahden kunnanjohtajana. Kunnanvaltuusto päättää asiasta 20.2.2023 kokouksessaan.

Airaksisen valinnan perusteena on viran kelpoisuusehtojen täyttäminen ja se, että Airaksinen on kokonaisharkintaan perustuen mukaan lukien työ- ja johtamiskokemuksen, haastattelujen sekä henkilöarvioinnin perusteella tehtävään soveltuvin hakija.

Kunnanjohtajan rekrytointiprosessista on vastannut kunnanhallituksen nimeämä valintaryhmä, jossa on edustus jokaisesta valtuustoryhmästä. Valintaryhmä on käyttänyt asiantuntijapalveluita Eezy Personnel Oy:ltä läpi rekrytointiprosessin.

Kunnanjohtajan virkaan haki 26 henkilöä, joista kutsuttiin 6 henkilöä haastatteluun. Haastatteluiden ja ansiovertailun perusteella valintaryhmä päätti kutsua henkilöarviointeihin Janne Airaksisen, Toni Auvisen ja Petteri Ristikankaan, joiden katsottiin täyttävän parhaiten viranhakuilmoituksessa kunnanjohtajalle asetetut edellytykset. Eezy Personnel Oy suoritti henkilöarvioinnit hakijoille viikoilla 2-3.

Kuntalain 105.1 §:n mukaan vaalissa tulee valituksi se henkilö, joka saa eniten ääniä (enemmistövaali). Kuntalain 41.2 §:n mukaan, jos kunnanjohtajan vaalissa kukaan ei ole saanut yli puolta annetuista äänistä, toimitetaan uusi vaali kahden eniten ääniä saaneen välillä. Tässä vaalissa eniten ääniä saanut tulee valituksi. Toimielin voi olla päätöksessään yksimielinen, jolloin vaalia ei ole tarpeen suorittaa.