Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Muutoksia nuorille tukea tarjoavissa palveluissa

Siilinjärvellä vuonna 2021 alkanut ja heinäkuun 2023 lopussa päättyvä ESR-rahoitteinen Siilin nuoret -hanke on ylittänyt puolivälin. Hanke on käynnistänyt 16 – 29 -vuotiaille suunnatun matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelun, joka tukee nuorten hyvinvointia ja itsenäistymistä sekä auttavat siirtymisessä koulutukseen ja työelämän poluille. Hanke käsittää myös valmennuspalvelun, joka on suunnattu opiskelujen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Syksyn saapuessa hankkeen henkilöstössä tapahtuu muutoksia. Valmentaja Jarno Andronoffin siirtyessä toisiin työtehtäviin, hänen tilalleen siirtyy Tiia Pykäläinen Siilinjärven Etsivästä nuorisotyöstä. Tiian sijaisena aloittaa Pekka Kauhanen.

Viime keväänä hankkeessa järjestettiin ohjaus- ja neuvontapalvelun kehittämiseksi työpajoja Siilinjärven 9. luokkalaisten kanssa. Näiden työpajojen pohjalta nuorten ohjaus- ja neuvontapalvelun nimeksi valikoitui Nuorten Neuvonta, joka tarjoaa maksutonta ohjausta ja neuvontaa elämän eri osa-alueille siilinjärveläisille nuorille. Palvelu on avoinna Vamos Siilinjärven yksikössä arkipäivisin osoitteessa Kuiluntie 5, 2 krs (Kotipizzan yläpuolella). Paikanpäälle voi tulla ilman ajanvarausta. Yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse, Watsupilla numeroon 050 410 6088.

Etsivä nuorisotyö toteuttaa kunnassamme palveluohjausta alle 29-vuotiaille nuorille. Etsivään voi ottaa yhteyttä jos opinnot ja työelämään pääsy takkuaa, mielenterveyden kanssa on ongelmia, jokin riippuvuus hallitsee elämää tai haluat vain puhua asioistasi luotettavan henkilön kanssa. Yksinäisyys ja toimeentulohuolet voivat myös häiritä nuoren arkea. Silloin voi rohkeasti ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöhön, jonka palvelupisteen löydät Kirkonkylän nuorisotalolta, Julkulantie 2.

Siilin nuoret -hankkeessa tarjottavassa yksilövalmennuksessa nuori saa oman itselleen nimetyn valmentajan, joka kulkee rinnalla nuoren omaa toimijuutta tukien ja voimavaroja vahvistaen. Valmennuksen sisältö määritellään yhdessä nuoren kanssa ja yhteistyötä tehdään tiiviisti nuoren muiden verkostojen kanssa. Yksilövalmennuksen lisäksi  nuori voi liittyä ryhmävalmennukseen, joka on tavoitteellista pienryhmätoimintaa. Valmennuksessa vahvistetaan nuoren vuorovaikutustaitoja, minäkuvaa, elämänhallintaa ja toimintakykyä. Tällä hetkellä Näkymä-valmennusryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10 – 13, Kuiluntie 5, 2 krs.

Siilinjärven Etsivän nuorisotyön ja Siilin nuoret -hankkeen ajantasaiset yhteystiedot 14.11.2022 alkaen

Etsivä nuorisotyö Siilin nuoret
Heini Lintunen Jussi Sutinen
044 740 1367 050 501 7207
heini.lintunen@siilinjarvi.fi jussi.sutinen@hdl.fi
Miia Väistö Liisa Pääkkönen
044 740 1470 050 464 0606
miia.vaisto@siilinjarvi.fi liisa.paakkonen@hdl.fi
Pekka Kauhanen (7.12.2022 alkaen) Suvi Eskola
044 740 1369 044 740 1366
suvi.eskola@siilinjarvi.fi
Tiia Pykäläinen
044 740 1146
tiia.pykalainen@siilinjarvi.fi