Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kulttuurikasvatussuunnitelma 4. luokka

Kuvataide ja muotoilu

Kuvataide- ja käsityökoulun vuotuinen näyttely maaliskuussa, johon ryhmien omatoiminen tutustuminen. Näyttely järjestetään yleensä pääkirjaston näyttelytila Artsissa.  
Näyttelyn vastuutaho: Siilinjärven Kansalaisopiston kuvataide- ja käsityökoulu/Taiteen perusopetus, vierailujen järjestelyt: koulut 

Sanataide ja kirjallisuus

Kirjaston käytön opetus 
Verkkokirjastoon tutustuminen ja perushakutoiminnot, yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän ja aakkostuksen periaatteiden läpikäyminen, kirjastotehtävät sekä verkkokirjastosta että hyllystä etsien pienryhmissä. 

Lukudiplomi katso Lukudiplomin kirjalistat tästä. Kysy lisäksi eri ikäryhmille lainattavia kirjasarjoja kirjaston toimipisteistä! 
Vastuutaho: kirjasto ja koulut

Musiikki

Oppilaskonsertti kouluilla, konsertissa myös mahdollisesti yhteislaulua ja soittoa rytmisoittimilla. Kevätlukukaudella kiertuepäivinä 2-3 konserttia/pvä, 2-3 koulua vuosittain. Kouluilla kiertävät vuorot. Konsertti on koulun tiloissa, jolloin ryhmäkoko määräytyy käytettävissä olevan salin koon mukaan.  
Vastuutaho: Siilinjärven toimipiste/Kuopion konservatorio ja koulut

Teatteri

Teatteriesityksen seuraaminen koululla tai teatteriretkellä. 3.-4. lk. luokille suunnattu esitys resurssien, esityksen sisällön ja käytettävissä olevan tilan mukaan myös 1.-2.luokille, vuorovuosina eri koulu(t). 
Vastuutaho: Siilinjärven kunta/kulttuuritoimi

Elokuva ja media

Elokuvapolku Audiovisuaaliseen kerrontaan tutustumista näytteiden ja tehtävien avulla. Sovellettavissa eri luokka-asteille. Sivuston julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Toteutus: Koulut 

Median käyttöön ja digihyvinvointiin liittyviä tehtäviä. Julkaisija: Mediametka ry, toteutus: koulut

Sivua päivittää Siilinjärven kulttuuritoimi. Lisätietoja: kulttuuri@siilinjarvi.fi