Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kulttuurikasvatussuunnitelma 5. luokka

Paikallishistoria

Ohjattu vierailu Pöljän kotiseutumuseolla: opastettu tutustuminen museorakennuksiin ja vanhoihin esineisiin, arkeologisilla kaivauslaatikoilla ”muinaisjäännösten” etsimistä ja Elsan aarteet -kuvasuunnistus. Toteutus elo-syyskuussa, maksuton bussikuljetus siilinjärveläisille 5.luokille.  
Lisätiedot ja varaukset: Siilinjärven kunta/kulttuuritoimi

Kirjallisuus

Kirjavinkkaus joko kirjastossa tai koulussa; tavoitteena lukemisharrastukseen innostaminen ja sen ylläpitäminen sekä oppilaiden tutustuttaminen monipuoliseen kirjatarjontaan.
Vastuutaho: kirjasto ja koulut 
 
Lukudiplomi katso Lukudiplomin kirjalistat tästä. Kysy lisäksi eri ikäryhmille lainattavia kirjasarjoja kirjaston toimipisteistä! 
Vastuutaho: kirjasto ja koulut

Musiikki

Oppilaskonsertti kouluilla, konsertissa myös mahdollisesti yhteislaulua ja soittoa rytmisoittimilla. Kevätlukukaudella kiertuepäivinä 2-3 konserttia/pvä, 2-3 koulua vuosittain. Kouluilla kiertävät vuorot. Konsertti on koulun tiloissa, jolloin ryhmäkoko määräytyy käytettävissä olevan salin koon mukaan.  
Vastuutaho: Siilinjärven toimipiste/Kuopion konservatorio ja koulut 

Media

Meidän mainokset -oppimateriaalissa 7-12-vuotiaat pääsevät käsittelemään kuluttamista, mainoksia, mediakuplia ja algoritmeja.
Julkaisija: Mediakasvatuskeskus Metka

Sivua päivittää Siilinjärven kulttuuritoimi. Lisätietoja: kulttuuri@siilinjarvi.fi