Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kulttuurikasvatussuunnitelma 7. luokka

Sanataide

Tavoitteet 7.-9.-luokille:  
Oppilas osaa käyttää itsenäisesti kirjastopalveluja, etsiä itseään kiinnostavaa luettavaa sekä etsiä tietoa ja käyttää erilaisia tiedonlähteitä omaan tiedontarpeeseensa. Oppilas hallitsee lähteiden merkitsemisen ja tunnistaa erilaisia tietoturvaan liittyviä seikkoja sekä osaa arvioida kriittisesti tietojen käytettävyyttä ja lähteiden luotettavuutta. Kirjasto ja koulu tukevat sekä monipuolistavat yhdessä oppilaiden lukuharrastusta. Oppilaat oppivat tarkastelemaan ja tulkitsemaan kirjallisia tekstejä ja tutustuvat kaunokirjallisuuden genreihin. Toiminnassa on tärkeää vuorovaikutteisuus, osallisuus ja elämyksellisyys sekä aito läsnäolo ja kuunteleminen.  

Tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetus sekä kirjastosuunnistus (toiminnallinen). Toteutetaan suunnitelmallisesti kaikille Siilinjärven 7. luokille. 

Tavoitteet: Verkkokirjaston hakutoiminnot, kirjastoluokituksen ja hyllyjärjestyksen kertaus ja kirjastosuunnistustehtävät pienryhmissä.
Vastuutaho: Siilinjärven kirjasto ja koulut 

Kirjallisuus

Lukudiplomi katso Lukudiplomin kirjalistat tästä. Kysy lisäksi eri ikäryhmille lainattavia kirjasarjoja kirjaston toimipisteistä! 
Vastuutaho: kirjasto ja koulut

Ryhmädynamiikka ja ilmaisutaito

Ryhmäytykset, joilla pyritään tuottamaan hyvää ryhmähenkeä yläasteen aloittaville oppilaille. 
Toteutus: yleensä lukuvuoden alussa, vastuutaho: Siilinjärven kunnan nuorisotoimi 

Musiikki

Vierailu Kuopion musiikkikeskukselle Kuopion kaupunginorkesterin oppilaskonserttiin. Soitinten ja orkesterin toiminnan esittelyä. Yleensä loka-marraskuussa. 
Lisätiedot ja varaukset: Siilinjärven kunta/kulttuuritoimi, yhteistyössä Musiikkikeskus

Media ja elokuva

Tubettaa-verkkodokumentti (2018) pureutuu tubettamiseen laajalla ja interaktiivisella tavalla. Verkkodokumentti yhdistelee informatiivisia tekstejä, verkkokyselyjä ja tubettajien haastatteluvideoita. Materiaalista löytyy paljon vinkkejä myös oman Youtube-julkaisemisen aloittamisen tueksi ja julkaisutoiminnan reflektoimiseksi.  
Julkaisija: Aikakausmedia. Toteutus: koulut

Sivua päivittää Siilinjärven kulttuuritoimi. Lisätietoja: kulttuuri@siilinjarvi.fi