Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven kunnan uusi brändi

Siilinjärven kunnan brändiuudistus on valmistunut. Uudistustyö aloitettiin kesäkuussa Miltä näyttää tulevaisuuden Siilinjärvi -kyselyllä, jossa kartoitettiin kuntalaisten näkemyksiä Siilinjärven kunnan vahvuuksista sekä mielikuvia siilinjärveläisyydestä.

Seuraavaksi kuntalaiset pääsivät valitsemaan suosikkinsa kahdesta eri brändikonseptista, ja ylivoimaiseksi voittajaksi nousi Sydän sen sanoo -konsepti.

Edellä mainittuihin kyselyihin saatiin yhteensä lähes 1800 vastausta. Lisäksi 170 kuntalaista ilmoittautui vapaaehtoiseksi brändikuvauksiin. Kaikissa uusissa brändikuvissa- ja materiaaleissa näkyy siis paikallisia ihmisiä.

Siilinjärven kunnan strategia ja visio toimivat uuden brändin perustana, mutta muutoin uusi brändi on muotoutunut täysin kuntalaisilta saatuihin ajatuksiin ja näkemyksiin. Iso kiitos kuuluu siis kaikille prosessiin tavalla tai toisella osallistuneille.

Siilinjärven tarina

Yhdessä brändikumppani Kaimana Oy:n kanssa Siilinjärvelle muotoutui seuraavanlainen tarina:

Moni ulkopaikkakuntalainen kummastelee, mitä ihmettä te siellä Siilinjärvellä oikein juotte. Että mistä tuo elämänilo, hyvä syke ja eteenpäin katsova optimismi voi muuten kummuta. Virtaako Siilinjärven johdoissa kenties taikajuomaa?

Voihan se toki olla vain asenteesta kiinni. Saattaapi olla, että se on täällä monilla ihan synnyinlahja. Ja niille, ketkä tänne iloksemme muuttavat, se vain tarttuu. Me kun olemme avoimia ihan kaikenlaisille ihmisille. Meidän kylään kyllä mahtuu isompia ja pienempiä persoonia. Ollaan sopivan kokoinen kaikille ihmisille ja kaiken kokoisille yrityksille.

Ei meillä täällä Siilinjärvellä mitään salaisuuksia ole. Täällä vain tuntuu hyvältä elää, olla ja yrittää. Täällä Savon sydämessä. Palvelut pelaa ja luonto antaa voimaa.

Sydän sen sanoo. Täällä on hyvä.

 

Tarina on kiteytetty myös videomuotoon ja videon voi katsoa tästä.

Siilinjärvi on uuden brändin myötä värikäs. Pääväreinä toimivat metsän vihreä, lämpimän punainen ja järven sininen. Lisäväreinä toimivat saniainen, sydän, unelma ja betoni. Siilinjärven kunnan uutta logoa voidaan käyttää kaikissa pääväreissä.

Siilinjärven kunnan uusi slogan on Sydän sen sanoo.

Uuden brändin käyttöönotto

Siilinjärven kunta ottaa uuden brändin virallisesti käyttöönsä 1.1.2023, mutta uusi ilme tulee varmasti näkymään jo ennen vuoden vaihdetta. Kunta tulee uudistamaan myös verkkosivuja sekä Siilinjärvi-sovellusta.

Brändin näkyvin osa on uusi logo ja slogan, mutta uutta brändiä tullaan laajasti hyödyntämään kaikissa kunnan viestintämateriaaleissa ja sekä kuntamarkkinoissa.