Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Museot

Harjamäen sairaalamuseo

Avoinna 2.9.21 alkaen torstaisin klo 12-18 (9.12. saakka)

Pääsylipun hintaan sisältyy Teatteri Vivateksen Harjamäkiset-esitys, joka aukeaa QR-koodeja skannaamalla kävijän omassa mobiililaitteessa. Suositellaan ottamaan omat kuulokkeet mukaan ja lataamaan QR-koodiskanneri valmiiksi. ”Vuoropuhelua” -näyttelyssä on esillä taideteoksia Kysin kokoelmista ja entisten potilaiden tekemiä kuvia. Lisäksi nähtävänä on henkilökunnan muotokuvia Kysin kokoelmasta.

Perusnäyttely kuvaa vuosina 1926-1997 toimineen Harjamäen mielisairaalan historiaa. Esille tuodaan niin potilaiden kuin hoitohenkilökunnankin näkökulma. Samalla tarkastellaan psykiatrian ja psykiatristen hoitojen historiaa sekä kehittymistä Suomessa.

Pääsymaksut, käteinen/maksukortti
Huom. Emme kuulu Museokortti-järjestelmään

Aikuinen, alkaen 16 v. 5 €/hlö
Lapsi 5-15 v. 3 €/hlö
Opiskelija 3 €/hlö, opiskelijakortilla
Ryhmälippu, min. 10 hlö 3€/hlö
Opastusmaksu 20 €/krt/ryhmä
Suositellaan kasvomaskien käyttöä!

Esteettömyys
Museoon pääsy mahdollista hissillä, joka sijaitsee rakennuksen toisessa päässä esteettömän sisäänkäynnin lähellä. Hissin käyttötarpeesta kannattaa ottaa yhteyttä henkilökuntaan etukäteen, jotta asiakasta voidaan tulla vastaan! Hissi ei ole aina auki. Esteetöntä WC:tä ei ole.

Yhteystiedot ja osoite
Tiedustelut: kulttuuri@siilinjarvi.fi, puh. 044 740 1318
Käyntiosoite: Isoharjantie 4, 71800 Siilinjärvi
Museo sijaitsee entisellä Harjamäen sairaala-alueella noin kolme kilometriä kunnan keskustasta Maaningan suuntaan. Opasteet kantatieltä 77.

Tervetuloa!

Pöljän kotiseutumuseo

Kesäaukiolo on päättynyt. Kiitos kaikille museokävijöille! Nähdään taas ensi kesänä.

Pöljän kotiseutumuseo esittelee Siilinjärven historiaa sekä pohjoissavolaista agraarihistoriaa 1800-luvulta 1930-luvulle. Pöljänjärven kauniissa rantamaisemassa sijaitsevan museopihan seitsemän rakennusta muodostavat 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun pohjoissavolaisen pienviljelijän pihapiirin. Vierailu savutuvassa johdattaa tuoksullaan ajatukset aikaan ennen sähköjä ja monia mukavuuksia.

Esteettömyys
Museopiha on nurmikkoinen ja vaihteleva pinnanmuodoiltaan, ei esteetön. Museorakennusten sisäänkäynneissä korkeat kynnykset ja joissakin myös matalat oviaukot, ei esteetön. Käytettävissä irrallinen nousuluiska, jota käyttämällä esim. pyörätuolia käyttävä asiakas pääsee savutupaan.

Pöljän kotiseututalo

Museon yhteydessä toimivan Kotiseututalon idyllinen tupa on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin ympäri vuoden.
Kotiseututalo vuokrattavissa tilaisuuksiin esite

Kotiseututaloon vie kulkuluiska ja WC.tä on laajennettu esteettömyyden parantamiseksi. Myös keittiö on kauttaaltaan remontoitu keväällä -21.

Yhteystiedot ja osoite
Tiedustelut: kulttuuri@siilinjarvi.fi p. 044 740 1317
Käyntiosoite: Museontie 56, 71820 Pöljä
Tervetuloa!