Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Monologinäytelmä Sekasointuja

25.7.2024

Esitykset to 25.7. klo 13 ja 16 Pöljän kotiseutumuseolla. Museotie 56, Pöljä.
Esityksen kesto: 1h 10min, ei väliaikaa.
Ikäsuositus: 12+
Lippuja myynnissä rajoitetusti (30 kpl/esitys).
Liput ennakkoon (Liveto) 8-10€ ja paikan päältä 10-12€.

Esityksiin käy Kaikukortti. Varaa lippusi: kulttuuri@siilinjarvi.fi.

Esittely:

Ohjaus ja käsikirjoitus: Niina Aho
Lavalla: Lotta Aakko (L. Onerva) ja Jaakko Rosnell (kitaristi)
Runot: L. Onerva
Musiikki: Leevi Madetoja, Erik Satie, Jaakko Rosnell, Lotta Aakko
Tuotanto: Teatteri Saaga

Teatteri Saagan tuotanto, musiikillinen monologi Sekasointuja kertoo runoilija L. Onervan dramaattisen kasvutarinan. Esitys kuvaa nuoren Onervan kamppailua lapsuuden traumojen, yhteisön odotusten ja itsenäistymispaineiden myllerryksessä. Erityisesti Onervan elämää varjosti hänen mieleltään sairaan äitinsä epäselvä kohtalo, joka jätti jälkeensä parantumattoman haavan.

Esityksessä kuullaan Onervan runoja, erityisesti hänen ensimmäisestä, 22-vuotiaana kirjoittamastaan runokokoelmasta Sekasointuja, sekä runoihin sävellettyjä lauluja.

Onervan roolissa nähdään näyttelijälaulaja Lotta Aakko, musiikista ja äänimaisemasta vastaa kitaristi Jaakko Rosnell. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Niina Aho. Sekasointuja sai ensi-iltansa Oulussa 2021 ja sen jälkeen teos on kiertänyt menestyksekkäästi eri puolilla Suomea. Esitys on nähty muun muassa Hangossa Le Petit – teatterifestivaaleilla, Vihdin elokuvajuhlilla, Helsingin taiteiden yössä ja Oulussa Valtakunnallisen monologikilpailun finaalissa 2023.

Hilja Onerva Lehtinen (1882–1972) eli nuoruutensa aikana, jolloin naisten asema oli tiukasti rajattu, eikä tie taiteilijaksi ollut itsestään selvä. Onervan aikakaudelleen epäsovinnainen elämäntapa ja moderni ote kirjallisuuteen herätti aikanaan paljon pahennusta. L. Onerva oli taiteen edelläkävijä ja itsenäinen oman tien kulkija, jonka elämänvaiheet liikuttavat ja puhututtavat vielä tänäkin päivänä.

Lisätietoa esityksestä: www.teatterisaaga.fi