Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

UKK-kävelytesti

28.5.2024 - 28.5.2024

MITÄ ja MISSÄ
Tervetuloa suorittamaan UKK-kävelytesti Ahmon yleisurheilukentälle ti 28.5.2024 klo 16:00 – 17:30. Kävelytestin suorittaneiden on mahdollista osallistua myös InBody-kehonkoostumusmittaukseen.


MITEN ja MIKSI
Perinteinen UKK-kävelytesti arvioi terveyskunnon keskeistä osatekijää kestävyyskuntoa. Testissä kävellään kaksi kilometriä tasaisella vauhdilla mahdollisimman nopeasti terveyttä vaarantamatta.


KENELLE
2 kilometrin kävelytesti on tarkoitettu 20–65-vuotiaiden aikuisten kestävyyskunnon testaamiseen. Se sopii henkilöille, joilla ei ole ripeää kävelyä rajoittavaa sairautta tai vammaa tai sydämen sykkeeseen vaikuttavaa lääkitystä. Testin voi suorittaa myös iäkkäämmät henkilöt, mutta tulokset eivät ole luotettavat.
Erittäin hyväkuntoisille testiä ei suositella. Säännöllisesti kestävyysliikuntaa yli viisi tuntia viikossa noin tunnin kerrallaan harrastaville se ei välttämättä anna luotettavia tuloksia.

Mitä UKK 2 km -kävelytesti mittaa?
Kestävyyskunto tarkoittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä. Sen avulla testattavalle voidaan antaa palautetta hänen aerobisen kuntonsa riittävyydestä suhteessa terveyteen ja toimintakykyyn.
2 kilometrin kävelytesti perustuu arvioon maksimaalisesta hapenottokyvystä (VO2max). Se ilmaistaan kuntoindeksinä, jossa iän vaikutus on otettu huomioon. Kuntoindeksi kertoo kuntotason verrattuna samanikäisten naisten ja miesten viitearvoihin. Tulos on luotettava silloin, kun testi tehdään ohjattuna. Koulutettu testaaja osaa ottaa huomioon testin tulokseen vaikuttavat tekijät.